Wat anderen zeggen


W.J.

Je hoeft niets uit te leggen, Natasja weet wat je hebt meegemaakt en snapt welke impact dit op je heeft gehad. Doordat je je gehoord en gezien voelt, voelt het veilig om je verhaal te doen en je kwetsbaar op te stellen. Ze kan goed luisteren naar je persoonlijke verhaal, zonder oordeel, en de diepgewortelde overtuigingen benoemen die je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld. Ze geeft feedback en inzichten waardoor je begrijpt hoe deze overtuigingen zijn ontstaan en hoe je deze weer kunt loslaten. Zodat je je kunt ontwikkelen en weer in je kracht kunt gaan staan. Ze geeft je handvatten om de regie over je leven nemen, triggerende gebeurtenissen te herkennen en je er niet meer door te laten ontregelen. Je moet nog altijd het werk zelf doen, maar iemand met zoveel kennis van zaken die met je meekijkt en je aanmoedigt is goud waard! Als je sterker wilt worden en je zelfverzekerder wilt voelen in toxische relaties, deze wilt beëindigen of verwerken en achter je laten, is Natasja degene die jou kan bijstaan in dit proces.

————————————————————————————

T.M.

Na het verbreken van mijn relatie, vorig jaar, begon ik patronen te herkennen bij mijzelf, die ik wilde gaan doorbreken. Ik heb me verdiept in thema’s als narcisme, traumabonding, bindingsangst/verlatingsangst, het familiesysteem, kindtrauma’s en overlevingsmeganismen. 

Zoveel inzichten en zoveel meer bewustzijn. Hoe fijn is het dan als er iemand is met alle kennis en ervaring, om mijn inzichten, angsten en nieuwe ervaringen mee te mogen delen. Om advies te krijgen hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen. En iemand die me af en toe uitdaagt om buiten mijn ‘comfort zone’ te gaan. 

Dank je wel Natasja.

—————————————————————————————–

D.D.

Ik heb uw website uitgebreid doorgenomen het afgelopen jaar. U heeft een van de beste websites op dit gebied,  mijn complimenten en dank uit de grond van mijn hart voor al uw goede werk. Als kind van een narcist en een autist ben ik mijn hele leven emotioneel mishandeld en de erkenning die ik daar via uw site voor kreeg is erg waardevol. Bedankt!

—————————————————————————————–

B.v.W

Bedankt voor de waardevolle sessie vandaag. Voor mij een mooie stap om mezelf te ‘wapenen’, ben al begonnen met voor de spiegel oefenen.

—————————————————————————————–

B.M.

Onze consulten hebben mij gesterkt en ik ben mede daardoor uit een diepe put gaan klimmen waar ik mezelf helemaal kwijt was.

Wat ik vooral heb geleerd is nooit meer te twijfelen aan mijn onderscheidingsvermogen en intuïtie. Jouw erkenning en je adviezen en je blogs hebben mij samen met nog andere ondersteuning geholpen dit jaar. Ik ben daardoor de afgelopen 2 maanden langzaam van binnen uit bewogen naar lichtheid en kracht, ik heb mijn spirit weer terug, maar ik doe voorzichtig met mijn ‘nieuwe huid’. De winter is een fijne tijd voor mij om echt uit te rusten, te verstillen en mijn energie te bewaren voor de dingen die er echt toe doen. Ik ben er nog niet, maar ik ben wel los van de ellendige invloedssfeer.

Ik wens je veel goeds voor je praktijk waarin je mensen helpt met deze thema’s. 

Lieve groet.

———————————————————————————————

J.v. B

‘Toevallig’ vandaag een aantal van je blogs gelezen, daar heb ik zoveel aan.

Het gaat beter met me. Ik heb beduidend meer goede dan slechte dagen. Werken met compassie, mindfulness en de rotte momenten maar gewoon laten zijn helpen.

Ik heb geen tot nauwelijks last van obsessieve gedachten over mijn ex en ben sinds vandaag weer wat gaan tekenen, ik was echt mijn spirit kwijt.

Jouw e-mail en ons consult hebben iets bij me in beweging gezet, het hielp mij zo goed om erkend en bevestigd te worden. Blijkbaar had ik dat juist van een ervaringsdeskundige nodig.

Je hebt mij enorm geholpen.

Heel veel liefs en nogmaals dankjewel.

———————————————————————————————-

W. M.

Heel graag wil ik je nogmaals enorm bedanken. Je hebt mij keer op keer weer geholpen in misschien wel de moeilijkste tijd van mijn leven. Sinds juni 2022 ben ik volledig van haar af en ik kon niet blijer zijn. mijn leven is letterlijk 180 graden omgedraaid en het gaat zowel persoonlijk als zakelijk weer fantastisch met me.

En dat mede dankzij jou. Je was mijn sterkste rots in de branding die mij keer op keer weer terug bij mezelf bracht. echt heel erg knap hoe je dat gedaan hebt. Je geduld leek oneindig.

Enorm fijn op welke onmogelijke tijden je voor mij klaar stond en gewoon via videobellen met me kon spreken. De tranen springen letterlijk in mijn ogen wanneer ik dit aan je schrijf.

Dankjewel.

————————————————————————————————–

H.A.

Zojuist heb ik je website gelezen, met open mond. Alles wat ik lees lijkt wel op ons gebaseerd.

—————————————————————————————————

M.

Mag ik je bedanken voor wat je voor me doet? Je helpt me er echt doorheen zonder dat ik mezelf verlies. Of dat ik te veel aan mezelf gaan twijfelen. Dat betekent echt heel veel voor me. Bedankt voor al je inzichten.

—————————————————————————————————

Van G.S.

Ik wil je graag ontzettend bedanken voor de informatie op je site. Het was zo herkenbaar voor mij om te lezen, dat het me een beetje erkenning en duidelijkheid geeft. 

—————————————————————————————————

Van E.M.A

Ik wil je bedanken voor jouw zorgvuldige, heldere en herkenbare site over emotionele mishandeling/verwaarlozing.

—————————————————————————————————

S.C

Vanaf het eerste contact voelde ik de oprechte interesse, dit leek me een hulpverlener die precies wist waar ze het over had. Dat heb ik nog weinig ervaren. Op haar website heb ik erg veel herkenning gevonden van mijn problematiek en was dringend op zoek naar gedegen, praktische hulp in mijn situatie. Dit is exact wat Natasja mij gaf, allereerst in haar reactie op mijn hulpvraag. Daarna heb ik in enkele sessies concrete handvatten gekregen om de situatie om te buigen in wat nu, enkele maanden later, een harmonieuze relatie is geworden. Werkelijk totaal niet verwacht dat het hierop uit kon lopen! Mijn eigen inbreng met de handvatten van Natasja zijn hierin van groot belang geweest. En mijn eigen kracht om een nieuwe houding aan te nemen. Deze kracht heb ik kunnen aanboren dankzij het begrip en de erkenning van Natasja. Ik ben zeer dankbaar dat ik haar hulp heb ingeroepen en erg dankbaar voor de veranderde relatie met de persoon in kwestie.

—————————————————————————————————

Van H.J.

In mijn zoektocht naar een therapeut die mij verder kon helpen met de dingen waarin ik vastliep stuitte ik op de website van Emotionele Mishandeling. In gesprek met Natasja vond ik als eerste zowel erkenning als herkenning wat mij heeft geholpen bij een stuk verwerking.

Als tweede heeft Natasja mij op een eenvoudige maar doeltreffende wijze inzicht gegeven in de manier waarop ik mijn gedachten en gevoelens kon beïnvloeden. Dit gaf enorm veel rust. Hierdoor kon ik een stuk verdriet, hoop en verwachtingen loslaten.

Als derde heb ik van Natasja hele praktische handvatten gekregen over hoe ik in het dagelijks leven kan omgaan met de personen die mij emotioneel mishandeld hebben en andere mensen die weinig goeds in de zin hebben. En ik heb geleerd dat ik sowieso mag vertrouwen op mijn gevoel en mag opkomen voor  mezelf.

Bij het toepassen van deze praktische tips was ik verbaasd over de effectiviteit ervan! Ik heb ze opgeschreven en ik lees ze regelmatig door zodat ik ze niet vergeet als ik ze nodig heb. In een korte tijd heeft Natasja tot de kern weten door te dringen waardoor ik een mentale groei heb doorgemaakt. Ik ben in mijn kracht komen te staan en heb de regie over mijn leven terug. Ik voel mij rustiger en zelfverzekerder. 

Voor een ieder die op zoek is naar werkelijke verandering in het hier en nu, beveel ik Natasja van harte aan.

—————————————————————————————————

Van B.E.

Dankjewel voor de fijne gesprekken. Het voelde zo goed die klik die we hadden. Ik heb de tips die je mij gaf, goed ter harte genomen. Ik voel mij rustig, relaxt, volwassen en niet overweldigd meer door de situatie. En wat zit je toch op een fijne plek!

—————————————————————————————————

Van U.M.

Natasja laat je op een prettige manier terugkomen bij jezelf. Ze kijkt naar wie je bent en hoe jij je wilt verhouden tot je omgeving. Je krijgt tools om met mensen om te gaan die emotioneel instabiel zijn. Dit zodat je wel contact kunt hebben, maar het voor jezelf ook haalbaar is en geen energielek is. Ervaren dat dat contact lukt, geeft heel veel lucht en ruimte en tegelijkertijd voel ik mij vele malen steviger. 

—————————————————————————————————

Van M.N.

Ik ben je heel erg dankbaar voor je begeleiding. Toen ik aan de eerste afspraak begon had ik niet bedacht dat ik al zo snel zelf verder zou kunnen. Wat fijn dat ik jou op mijn pad vond om die stappen te nemen!

—————————————————————————————————

Van J.S.

Ik ben nu in staat om wat jij mij hebt geleerd volledig toe te passen en te integreren. Er is veel gebeurd en ben tot een hoop inzichten gekomen. De ene openbaring na de andere en opeens klikt het in elkaar wat je me hebt verteld. Heb geleerd dat ik verdriet kan HEBBEN, maar dat ik het niet BEN. Dat ik gelukkig kan zijn, maar ook verdriet en rouw kan ervaren. Die twee kunnen lineair aan elkaar lopen. Heel fijn en spannend om mezelf nu eindelijk te gaan leren kennen. Dus bedankt voor alles!!! 

—————————————————————————————————

Van H.E.

Ik kwam je website tegen en was erg onder de indruk van de kennis die je daar deelt en de methodes waarmee je werkt. Nu we een jaar verder zijn, kan ik alleen maar zeggen: ‘Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb’!

—————————————————————————————————

Van S.C.

Ongelofelijk hoeveel slechts 2 sessies bij jou tot nu toe hebben teweeg gebracht!!!
Deze werkweek zit ik alweer een stuk beter in mijn vel, sta steviger in mijn schoenen. Ik durf meer van me te laten horen; mijn mening verkondigen is makkelijker aan het worden. Want ook IK ben het waard om gehoord te worden!! Ik voel me minder verantwoordelijk voor de ander die zo ontzettend timide is en chaotisch zodat ik haar fouten niet meer oplos of er alles aan probeer te doen om haar zich goed over zichzelf te laten voelen; het is aan haar om dat te regelen voor zichzelf, als ze iets nodig heeft. Als iets niet duidelijk is, vraag ik het. Ik ben minder onzeker over wat ik net even anders had kunnen doen. 

De verhouding met mijn ouders over mijn zus is ook aan het veranderen. We kunnen er goede en open, eerlijke gesprekken over hebben. Mezelf uitspreken is niet alleen in het moment zelf belangrijk voor mijzelf, maar ook over de langere termijn belangrijk ook voor andere betrokkenen. En dát sterkt me óók weer om me uit te blijven spreken.

Een ander prettig gevolg is dat ik nu al 5 nachten tussen 7,5 en 8 uur slaap. Zonder problemen. Ik denk dat dat meer dan 20 jaar geleden is dat ik zoveel nachten achter elkaar zoveel uur heb geslapen. Ik word een paar keer wakker hoor, maar ik sliep meestal doordeweeks 4 tot 6 uur, en in het weekend soms 8 uur of uitschieters naar boven. Ik hoop van harte dat ik dit vol kan houden. Ik ga ook makkelijker naar bed; ik zie er minder tegenop maar ik voel me ook veel prettiger vermoeid. Heel apart allemaal wat er gebeurt. Ik hoop op een voortzetting van deze ontwikkelingen!! Mogelijk werkt het medicijn tegen mijn B12 opnameprobleem ook beter, omdat stress B12 opvreet, en als de stress afneemt blijft er meer B12 over om mijn lichaam te bedienen waardoor klachten als gevolg van B12 ook weer verder kunnen verbeteren (waaronder extreme vermoeidheid en snelle uitputting na lichamelijke inspanning).

Met al het bovenstaande komt er ook een heel voorzichtig een begin van vertrouwen dat mijn leven nog daadwerkelijk een stuk aangenamer kan worden en dat vertrouwen geeft mij weer energie en een prettig gevoel. Een prachtige opwaartse spiraal dus allemaal!! 

Ik kijk uit naar de komende tijd/maanden waarin dit alles nog veel en veel meer effect zal hebben op mijn leven, ik kijk er echt heel erg naar uit!!
Het is een wat langer verhaal geworden, maar dan weet je wél wat jouw sessies in mijn leven teweeg brengen, WAUW!!!

—————————————————————————————————

Van D.B.

Het voelt voor mij nog steeds vreemd dat we gestopt zijn. Aan de andere kant heb ik natuurlijk, ook dankzij jou, veel bereikt. Ik kwam bij je om te werken aan de vervelende gevolgen voor mij van een narcistische ex. Je hebt me veel inzichten gegeven waar ik wat mee kon en kan. En ik kan echt wel zeggen dat ik dit nu eindelijk een plek heb kunnen geven. Verder hebben we het over mijn moederrol gehad. En hierin ben je een heel grote steun voor mij geweest en heb ik ook het nodige geleerd. En dan m’n relatie met X. Hier ben ik nog een goede weg aan het zoeken. Gelukkig heb je me hierbij ook al wel goed ondersteund en inzichten gegeven. Nou, kortom, ik ben heel erg tevreden en hoop je zeker weer eens te zien, misschien voor een therapiesessie of misschien gewoon voor de gezelligheid. Hartelijk dank voor alles en liefs, D.

—————————————————————————————————

Van L.M.

Nadat ik twee jaar geleden de relatie had verbroken met mijn narcistische partner merkte ik dat ik nog steeds last had van alles wat gebeurd is en dat hij me nog steeds in zijn macht had. Met andere woorden, ik was bang van hem en dit had ook zijn weerslag op mijn nieuwe relatie.

Omdat ik een kind met mijn ex heb moet ik met hem om blijven gaan, maar wel op een manier waarbij ik geen last meer van hem heb en ik mijn kind tegen hem kan beschermen. Al zoekend op internet kwam ik bij Natasja terecht en zij heeft me in enkele maanden enorm geholpen.

Niet door me te laten worstelen met allerlei psychologische vraagstukken maar gewoon met duidelijke handvatten hoe met deze man om te gaan. En door me eenvoudig uit te leggen hoe een narcistisch persoon in elkaar zit.

Het voelt alsof er een last van mijn schouders is gevallen. Ik ben niet meer bang voor hem en zie nu echt zijn ware aard. En ik weet nu hoe ik me hiertegen kan beschermen. Geen klittenband meer maar Teflon. 

Het verleden met deze man kan ik niet meer veranderen maar mijn toekomst zonder hem wel. En daar ben ik dankzij Natasja nu toe in staat.

—————————————————————————————————

Van B.D.

Vanaf mijn achtste tot mijn achttiende heb ik helaas te maken gehad met een narcistische stiefvader. Omdat ik meteen voelde dat ik hem niet helemaal kon vertrouwen heeft hij mij tot het zwarte schaap van de familie gemaakt. Ik vormde een bedreiging voor zijn eigen gecreëerde zelfbeeld omdat ik door hem heenkeek en zag wat hij eigenlijk nodig had. Hij heeft mij uit balans geprobeerd te brengen om zijn eigen maskerade hoog te kunnen houden.

Voordat ik mijn gesprekken met Natasja begon raakte ik snel in zelftwijfel, plaatste ik anderen gemakkelijk op een voetstuk en voelde ik mij chronisch minderwaardig aan andere mensen. Ik was héél kritisch naar mijzelf toe en hoorde altijd nog die stem van de narcist die zei dat ik dom, oppervlakkig, zwak, langzaam en te sensitief was. Mijn zusje daarentegen was een wonder wezen, één van de slimste mensen op dezer aarde, daar kon ik van mijn leven niet aan tippen. 

Door deze symptomen van narcistische mishandeling in de context van het ziektebeeld van mijn stiefvader te plaatsen is het mij gelukt te scheiden wat bij hem hoort, en wat van mij is. Deze bewustwording is heel snel gegaan en het mijzelf ontdoen van zijn getouwtrek aan mij heeft mij veel (zelf)vertrouwen, lucht, vrijheid en plezier terug gegeven. 

Door de combinatie van praten en ervaren, in de vorm van meditatie en mindfullness, heb ik de kennis die ik intellectueel opdeed bij Natasja heel snel om kunnen zetten in gevoelsmatig weten. 

Het is juist deze koppeling tussen voelen, daarop vertrouwen en het vervolgens doen, die je kwijtraakt door narcistische mishandeling. De realisatie dat ik dit eigenlijk al die tijd gevoelsmatig al wist, maar van de narcist geleerd heb om hier niet naar te luisteren, heeft mij heel veel zelfvertrouwen gegeven. Door ervaring in de praktijk op te doen en te ‘oefenen’ met Natasja aan mijn zijde heeft mij mijn intuïtie als leidraad en daarmee een hele waardevolle autonomie weer terug doen vinden.

Ik kan iedereen die met een narcist te maken heeft gehad aanraden om erover te praten met een therapeut. Narcistische mishandeling is heel complex maar het contact met jezelf terug vinden is gek genoeg redelijk eenvoudig met de juiste hulp. Dit contact is een capaciteit die je als ‘slachtoffer’ wel weer terug kunt vinden, de narcist kan dit (helaas voor hem/haar) niet. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb en dat ik hiermee kan voorkomen dat ik een nieuwe narcist in mijn leven laat na het zieke gedrag dat ik genormaliseerd had. 

Het was heerlijk om bij Natasja naast huilen en serieuze gesprekken ook smakelijk te kunnen lachen om de idiote gedachtegang van mijn zieke stiefvader. Het was heel fijn om het gezonde van het zieke te kunnen scheiden. De positieve invloeden van mijn stiefvader koester ik nu, de negatieve invloeden laat ik los. 

—————————————————————————————————

Van B.E.

 Na een verbroken relatie van 10 jaar, was ik het boek van Iris Koops gaan lezen, omdat ik dacht dat mijn ex-vriend een narcist was. Tijdens het lezen kwam ik er al vrij snel achter dat het niet over hem ging, maar over mijn moeder! Een enorme shock, in één keer stond mijn wereld op zijn kop. Niets was meer wat ik dacht dat het was, en er kwamen constant herinneringen uit mijn jeugd en van later naar boven die ineens in een ander daglicht stonden. Ik had geen liefdevolle moeder (gehad), er werd gelogen, bedrogen en gemanipuleerd.

De concrete hulpvraag aan Natasja was of ze orde kon scheppen in de chaos in mijn hoofd en kon uitleggen wat het allemaal betekende en betekend heeft voor mijn eigen vorming, ontwikkeling en plek in deze wereld.

Natasja heeft op een hele fijne, rustige wijze keer op keer uitgelegd hoe het in elkaar stak. Met concrete voorbeelden en met concreet huiswerk, landde ik stukje bij beetje op eigen voeten in de echte wereld.

De grootste les die ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat ik heel goed moest luisteren naar ‘wat goed was voor mij’. Als je altijd hebt gedaan wat je dacht dat je van je moeder moest doen, was dat een moeilijke opdracht. Nog bijna dagelijks ga ik bij mezelf te rade, wat is goed voor mij, dit wordt bijna een automatisme waardoor ik betere keuzes kan maken, beter voor mezelf zorg en daardoor ook beter ben voor dierbaren om me heen.

Ik merk meer rust, meer zelfvertrouwen en vooral meer humor. Ik kan weer lachen, ik kan mezelf zijn. En mezelf is best leuk!

Ik realiseer me dat het een grote impact heeft op mijn leven, maar ik ben ervan overtuigd dat ik los aan het komen ben en een veel gelukkiger leven tegemoet ga. Het is al gestart!

Bedankt lieve Natasja!

Liefs, B.

—————————————————————————————————

Van B.R.

Toen ik bij jou binnen kwam had ik heel veel last van boosheid en machteloosheid. Ik maakte mij zo boos dat ik regelmatig mijzelf kwijtraakte. Door de gesprekken die ik met jou heb gehad en de simpele inzichten die jij mij hebt gegeven heb ik mijzelf onder controle gekregen waardoor mijn machteloosheid een plek heeft gekregen en heb nu zeker geen boosheid-aanvallen meer.

Toen jij voorstelde aan mij om Mindfulness te proberen was ik wel een beetje sceptisch maar ik dacht, wat heb ik te verliezen. Het kan alleen maar helpen en dat deed het ook. Ik denk eerlijk gezegd heel vaak aan de sessies en aan wat ik heb geleerd van je. Het laat mij anders naar dingen kijken waardoor ik anders met situaties om ga. Hierdoor voel ik mij vele malen ontspannender en ook eigenlijk best heel gelukkig (ook al is de situatie die mij machteloos/ boos maakt nog steeds niet opgelost). Ik wil je bedanken voor de dingen die ik heb geleerd van je en de inzichten die je mij heb gegeven. Je bent een mooi mens!!! 

Ik zal ook zeker weer contact met je opnemen als ik je toch weer nodig heb, ik voel me erg op mijn gemak bij je en dat vind ik fijn.

Groetjes en nogmaals bedankt!!!!