Therapie

Psychologische hulp

Mensen kunnen stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en angsten ervaren naar aanleiding van emotionele mishandeling of emotionele verwaarlozing.

Deze negatieve ervaringen kunnen een impact veroorzaken op je psychische en lichamelijke weerstand. Het is volkomen normaal dat je je dan een periode niet fit, stabiel of opgewekt voelt, maar bijvoorbeeld verdrietig, ongelukkig, geïrriteerd of ontmoedigd. Het verschilt per persoon hoeveel tijd er nodig is om te herstellen van mishandeling, verwaarlozing of een zeer stressvolle periode.

Is de apathische, onrustige, angstige, verdrietige of boze stemming langdurig? Of pieker je veel, slaap je nauwelijks en word je ernstig belemmerd in je dagelijkse functioneren? Dan is het wellicht goed om hierin ondersteuning te krijgen. Niet iedereen voelt zich voldoende gesteund door de omgeving. Begeleiding heeft vaak pas resultaat als je je werkelijk gehoord en begrepen voelt. Dat is het vertrekpunt van onze behandeling.

Reflectie

Door middel van therapeutische gesprekken, opdrachten en andere traumagerichte technieken wordt het probleem helder gemaakt om het vervolgens te kunnen integreren. Het doel is om je te begeleiden, te ondersteunen en om de problemen aan te pakken. De regie weer in eigen handen en meer geluk in het leven, dat is waar we naar streven. Zinvolle reflectie op jouw functioneren geeft inzichten waarmee je verder kunt.

Trauma-healing kan bestaan uit:

◦ opnieuw vertrouwensverbindingen leren aangaan
◦ basisvertrouwen herstellen.
◦ herzien en hernemen van de eigen macht/kracht
◦ automatische denk- en reactiepatronen doorbreken
◦ in het hier en nu leven (d.m.v. dissociatie-oefeningen)
◦ toekomstperspectieven herdefiniëren

Breed spectrum in deze praktijk

Homeopathie kan een gebrek aan mentale energie ondersteunen zodat je kunt werken aan psychisch herstel. Soms zijn ademhalingsoefeningen, visualisaties en EFT zeer effectief zijn bij emotionele instabiliteit. Rebalancing, een vorm van lichaamsgerichte therapie die ontlading geeft aan ‘vastzittende’ emoties, is ook een mogelijkheid in deze praktijk. Het gaat erom wat bij jou past en wat je nodig hebt.

Heb je energierovende personen in je omgeving of lijkt een situatie muurvast te zitten? Er zijn strategieën om hiermee om te gaan, zodat je weer in je kracht komt te staan. De kern van je probleem aanpakken is cruciaal, kost enige tijdsinvestering, maar is een waardevolle ervaring.

Ik werk met kortdurende trajecten, meestal 4 tot 10 sessies lang. Daarnaast kan ik een behandelplan op natuurlijke basis maken waarbij ik werk met o.a fytotherapie (kruiden) en supplementen.

Tijdens de begeleiding kan er bij jou intern van alles overhoop gehaald worden. Je kunt daarom enkele typische verschijnselen tijdens de therapie ervaren, zoals: emotionele buien, negatieve en boze gevoelens, weerstand, sombere en neerslachtige gevoelens of rouw. Deze gevoelens hoef je niet weg te wuiven of te ontkennen, ze horen bij het proces.

Als je in therapie bent, kan het zijn dat je in een situatie terecht komt waarin je buiten de afspraken om contact met mij wilt. Als je dan mijn antwoordapparaat inspreekt, bel ik je zo spoedig mogelijk terug, ook in de avonden. In acute situaties waarin je mij niet kunt bereiken, kun je het beste contact opnemen met de huisartsendienst.

Wil je meer weten? Dan kun je hier een vraag stellen of een afspraak maken voor een eerste gesprek.