Hoe merk je dat je verder bent in je persoonlijke ontwikkeling?

Deel dit stuk

Je hebt meer vertrouwen

Je vertrouwt op de groei van de ander en aanvaardt dat dit proces op ieders eigen tempo ontwikkelt. Mensen zullen hun gedrag veranderen als zij daar het nut van inzien. Je vertrouwt op alle mogelijkheden die daarin besloten liggen.

Je veroordeelt minder

Jouw waarneming verandert in een veroordeling door jouw interpretatie of analyse. Door mededogen en respect te tonen voor het verschil tussen jou en de ander -in plaats van er een mening over te hebben- kun je omgaan met het verschil tussen jullie. Naar jezelf ben je mild en er is geen plaats meer voor schuld of schaamte.

Je bent je bewust van je eigen gedrag

Je maakt het veilig en rustig, je gedrag roept geen angst op bij de ander. Je valt niet aan. Je gaat vertrouwelijk om met wat er aan je verteld wordt. Je doet aan zelfreflectie en evalueert je eigen gedrag. Je gedrag is uitnodigend en vriendelijk, je hebt ruimte voor de ander. Je kunt ontvangen wat de ander te bieden heeft zonder je ongezien of ongehoord te voelen.

Je accepteert de ander onvoorwaardelijk

Je kunt iemand nemen zoals hij of zij is. Je aanvaart de persoon hoewel niet altijd het gedrag. Je weet dat ieder mens gelijkwaardig is en houdt rekening met het ontwikkelingsniveau, de behoefte en mogelijkheden van de ander.

Empathie

Je bent je bewust van de emoties van de ander door jouw inlevingsvermogen. Je ervaart meer gevoelens van sympathie en compassie. Je kunt de wereld zien door de ogen van de ander. Je bent warm en betrokken, tegemoetkomend en positief. Je hebt de beste intenties voor de ander.

Je bent gegroeid in je individualiteit

Je wordt steeds meer jezelf. Jij bent anders dan zij en dat is prima. Je kunt accepteren dat we verschillende dingen nodig hebben en dat er soms geen overeenkomsten zijn in onze behoeften. Je voelt je niet meer verantwoordelijk voor de gevoelens van anderen. Ieder persoon is een uniek wezen en dat kun je honoreren.

 

Je draagkracht is toegenomen

Je bent in balans en stabiel en kunt omgaan met de situatie. De draaglast voelt niet groter dan jouw draagkracht. Je voelt je sterk genoeg om de ontmoeting met het leven aan te gaan, iedere dag opnieuw.

Je kunt je eigen emoties voelen en benoemen

Je neemt de tijd om je gevoel te onderzoeken en bij jezelf te rade te gaan. Je staat achter je gevoel, het is ok om te voelen wat je voelt. Een negatief gevoel mag er ook zijn. Je bent in dialoog met jezelf: ‘wat voel ik, hoe noem ik dit, waar voel ik dit’?

Je bent uit één stuk

Jouw overtuigingen en gedrag zijn met elkaar in overstemming. Jouw woorden, stem en lichaamstaal werken samen, gericht op het bereiken van jouw doel. Je voelt je vollediger. Alle aspecten van jou voelen natuurlijk en harmonieus.

 

 

admin

Ik ben geregistreerd klinisch natuurgeneeskundige, klassiek homeopaat, voedingsdeskundige en fyto-therapeut en zie dagelijks hoe mensen vastlopen in hun lichamelijke en psychische gezondheid. Doordat ik zoveel cliënten heb geholpen op weg naar gezondheid, kan ik concluderen dat er een grote diversiteit en complexiteit aan klachten bestaan, maar dat de oplossingen vaak niet zo complex hoeven te zijn. Het belangrijkste tijdens het behandelproces is het gedegen onderzoek naar de oorzaak van de verstoring in jouw systeem. Waar ligt het probleem? Waar ligt het conflict? Ik kom samen met jou tot de kern van de problematiek en van daaruit tot een doordacht en doeltreffend behandelplan, zodat je weer verder kunt. Het succes van het behandelplan ligt voor een groot deel aan jouw eigen inzet en commitment.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *