Geld, rijkdom en overvloed

Deel dit stuk

Geld is belangrijk. Zolang je een fysiek materieel lichaam hebt, heb je eten, kleding en een dak boven je hoofd nodig. Binnen de structuur die onze maatschappij nu heeft en waarin je leeft, is geld een voorwaarde om te kunnen overleven. De waarde van geld is niet alleen materialistisch, voor veel mensen betekent geld ook vrijheid, vreugde, kracht en veiligheid.

Je kunt hoge idealen nastreven, spiritueel rijk zijn en tegelijkertijd materieel rijk zijn. Het ene kan zelfs het andere ondersteunen. Je mag je op alle vlakken ontwikkelen. Vanuit overvloed kun je hogere opdrachten, wensen of projecten manifesteren, ten goede van de hele mensheid. Geld is goed. Denk aan talloze prachtige creaties, dromen en passies die door middel van geld verwezenlijkt zijn. Je mag je goed voelen over financiële welvaart; rustig, zeker, stabiel, onbegrensd, vreugdevol. Iets waarmee je liefdevol omgaat.

Je mag van geld genieten. Met het geld dat jij creëert heb je het recht om te doen waar jij in gelooft, wat voor jou belangrijk is en wat je echt vanuit je hart wilt. Je bent het waard om een goed inkomen te hebben en je bent in staat om overvloed voor jezelf genereren.

Jouw eigen gedachten en overtuigingen kunnen een blokkade of een verwelkomende ingang vormen voor rijkdom en overvloed. Dit gegeven is van belang als je je dromen wilt verwezenlijken als kersverse ondernemer. Maar ook waneer je de draad opnieuw moet oppakken, weer iets moet gaan opbouwen na een moeilijke tijd of je leven een andere wending wilt geven, is je houding ten aanzien van ‘voorspoed creëren’ bepalend.

De meesten van ons hebben vanuit het gezin van herkomst bepaalde gedachten over geld meegekregen, bijvoorbeeld; ‘daar praat je niet over, als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje, geld maakt corrupt, zuinig zijn want je weet maar nooit of geld moet rollen’. Deze gedachten -die eigenlijk van je ouders zijn- kunnen nu nog (onbewust) een blokkade vormen ten aanzien van welvaart. Vooral als het een overtuiging betreft die geld associeert met schaarste, ploeteren en afzien.

Zou je graag willen weten hoe jij jouw gedachten en houding ten opzichte van geld en voorspoed zou kunnen veranderen, zodat je de weg naar meer geld zou kunnen vrijmaken? Wie weet is een coachingstraject dan iets voor jou. Neem gerust contact op met de praktijk.

admin

Ik ben geregistreerd klinisch natuurgeneeskundige, klassiek homeopaat, voedingsdeskundige en fyto-therapeut en zie dagelijks hoe mensen vastlopen in hun lichamelijke en psychische gezondheid. Doordat ik zoveel cliënten heb geholpen op weg naar gezondheid, kan ik concluderen dat er een grote diversiteit en complexiteit aan klachten bestaan, maar dat de oplossingen vaak niet zo complex hoeven te zijn. Het belangrijkste tijdens het behandelproces is het gedegen onderzoek naar de oorzaak van de verstoring in jouw systeem. Waar ligt het probleem? Waar ligt het conflict? Ik kom samen met jou tot de kern van de problematiek en van daaruit tot een doordacht en doeltreffend behandelplan, zodat je weer verder kunt. Het succes van het behandelplan ligt voor een groot deel aan jouw eigen inzet en commitment.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *