Evenementen

Cursus Essentiële Meditatie

Essentiële Meditatie geeft een grotere geestelijke helderheid, kracht en sereniteit in drukte en uitdagingen en ondersteunt je creativiteit op alle terreinen van je leven. Met het beoefenen van deze techniek zet je iedere dag een paar betekenisvolle stappen in je ontwikkeling, weef je enkele draden meer aan het weefsel van innerlijke stabiliteit, verdiep je je innerlijk comfort, geef je jezelf meer ruimte en meer vrijheid. Alles wat je daarnaast voor je ontplooiing onderneemt krijgt meer doeltreffendheid.

Deze meditatietechniek is een buitengewoon nuttig hulpmiddel voor het herstel van evenwicht op alle gebieden van je leven. Geen relatie is zo helend als die met je diepste zelf. Dat is wat je met Essentiële Meditatie verwezenlijkt: je komt helemaal thuis in jezelf en versterkt de basis van je leven in de wereld.

Essentiële Meditatie is afkomstig uit de vedische traditie, de wetenschappelijke en spirituele traditie uit het oude India. Het is een gemakkelijke, natuurlijke techniek, die je meteen zelfstandig kunt beoefenen. Essentiële Meditatie bevindt zich in een categorie apart. Het is de belangrijkste mediatietechniek uit de spirituele oertraditie.

Adres: Praktijk Oud Zuid, IJsbaanpad 72-F Amsterdam

 

 

Les

 

 

 

 

 

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4
Les 5

 

 

 

 

Datum

 

 

 

 

 

26-02-2020
27-02-2020
28-02-2020
29-02-2020
01-03-2020

 

 

 

 

Begint – Duurt

 

 

 

 

 

19:30 – 2u
afspraak – 1u
19:00 – 3u
10:00 – 3u
10:00 – 3u

 

 

Les 1 wordt gegeven op woensdag. Deze les begint om 19:30 en duurt ongeveer anderhalf uur.

Les 2 is niet in groep maar individueel en daarvoor spreken we een tijdstip af dat voor jou geschikt is. Duur van de les is iets langer dan een uur (en kan soms wat uitlopen).

Lessen 2 tot en met 5 worden gegeven op donderdag (individuele afspraak, duur 1-1,5 uur), vrijdag om 19:00, zaterdag om 10:00 uur en zondag om 10:00 uur. Lessen drie tot en met vijf duren twee en een half tot drie uur.

Lessen 6 tot en met 8 worden gegeven op latere tijdstippen met telkens ongeveer een maand ertussen. Die data worden op een later tijdstip in overleg vastgesteld.

De kostprijs van de cursus (alle 8 lessen) is €600,-, het cursusbedrag kun je ook ter plaatse voldoen. (Noot: voor mensen met een hoog inkomen geldt een aangepast tarief, zie daarvoor de webstek.) Mensen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen deelnemen voor €300,-. Gelieve bij de aanmelding aan te geven als je hiervan gebruik wilt maken. Kinderen jonger dan 14 jaar kunnen gratis deelnemen samen met een ouder of voogd.

Je kunt je aanmelden voor de cursus door een bericht te sturen naar: dhyana@essentielemeditatie.nl. Graag ook een telefoonnummer opgeven waarop je te bereiken bent. Als je vragen hebt, dan kan ook bellen naar nummer +31 6 347 108 67.

Met hartelijke groet, Jan Storms

————————————————————————————————————————————

Omgaan met narcisme

Op 19 mei 2019 was de workshop ‘Omgaan met narcisme’ een succes.

Dank aan alle deelnemers!

Geef je grenzen aan!

Mensen met een (ongediagnostiseerde) narcistische persoonlijkheidsstoornis kunnen door zeer gebrekkig zelfinzicht je leven heel lastig maken. Op het werk kan dit tot een burn-out leiden, in je privé-leven kan dit depressies of lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Het is belangrijk om te leren hoe je je weerbaarheid kunt vergroten ten aanzien van iemand die altijd manipuleert, jouw grenzen opzoekt of er steeds overheen gaat

In deze workshop ga je onder begeleiding van een ervaren professional ontdekken waar je grenzen liggen en hoe je deze doeltreffend kunt aangeven. Bij een narcist of psychopaat leidt dit meestal tot conflict, grensoverschrijdend gedrag of afstand.

De workshop gaat over assertiviteit en autonomie, zonder in conflict te raken. Dat doe je door het leren voelen en bekrachtigen van je grenzen. Een effectieve manier om je zelfvertrouwen te vergroten is oefenen met specifieke communicatievaardigheden. Zo leer je sterker te staan in het contact met gezonde anderen én in het contact met een narcist of psychopaat. Op deze manier neem je de regie weer in eigen handen.

Hoe je dit kunt leren, daarover vertelt Natasja Paskas je alles tijdens de workshop.

Geef je op bij: info@emotionelemishandeling.nl

De workshop duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

De kosten zijn 85,- euro voor de gehele dag inclusief koffie, thee en broodjes.

Je kunt het bedrag van 85,- euro overmaken, t.n.v. Praktijk Oud Zuid op;

IBAN: NL 28 TRIO 0254708730. 

Je krijgt nog een aantal weken voor de workshop de laatste informatie.

————————————————————–

De trainer: 

Natasja Paskas is therapeut met een specialisatie op het gebied van emotionele mishandeling en ervaringsdeskundige op het gebied van psychopathie. Haar ervaring leert dat lichamelijke en psychische klachten regelmatig een gevolg zijn van chronische stress. Daardoor neemt traumaverwerking binnen haar eigen praktijk een grote plaats in.

Reacties van de deelnemers:

‘Ik heb duidelijke handvatten gekregen om verder te gaan’

‘Leerzame dag in prettig gezelschap’

‘Krijg inzichten in je valkuilen’

‘Intensief, leerzaam en fijn om met andere lotgenoten te delen’

‘Bruikbare tools gekregen, zorgvuldige begeleiding en vond het leerzaam’