De Grijze Steen Methode

Deel dit stuk

Wanneer kun je de Grijze Steen-methode gebruiken?

Als je te maken hebt met ongewenste aandacht van kwaadaardige narcisten, psychopaten, drama queens, stalkers en andere emotionele vampieren, geldt het algemene advies: ‘geen reactie is de beste reactie’. Dit is waar en vermijding van alle communicatie moet, waar mogelijk, worden vermeden.

Er zijn echter situaties waarin ‘geen contact’ niet mogelijk is, zoals wanneer je het ouderschap moet delen met een psychopaat. Maar ook wanneer je door een ex wordt gestalkt, kan een straatverbod de stalker woedend maken en wordt jouw weigering om op hem of haar te reageren als een provocatie gezien, met alle risico’s van dien. Ze kunnen zó gefrustreerd raken dat ze je kunnen dwingen om te reageren, om op die manier hun behoefte aan macht over je te bevredigen.

Veel slachtoffers hebben meerdere keren geprobeerd een relatie met een psychopaat te beëindigen, om ze telkens weer terug te nemen. Psychopaten zetten medelijden- en charme-tactieken in, en omdat slachtoffers eerst niet begrepen dat dit de strategie van een psychopaat is, vielen ze telkens weer voor voor hun loze beloften. Psychopaten kennen de emotionele gevoeligheden van hun slachtoffer en spelen daar handig op in. Voor hen is het een spelletje om hun slachtoffer terug te lokken door een beroep te doen op het schuld- en verantwoordelijkheidsgevoel van hun prooi. Maar een psychopaat kan, ondanks alle mooie beloften, niet veranderen. Wanneer je een psychopaat verlaat, kan hij/zij zelfs vastbesloten zijn om je zwaar te straffen. Het is ondenkbaar en onacceptabel dat jij vrij mag beslissen over jouw leven zonder de toestemming van de psychopaat.

Zelfs als je de psychopaat niet terugneemt, is de eerste keer dat je het uitmaakt met een psychopaat, de gevaarlijkste tijd voor jou. De psychopaat voelt veel woede, hij/zijn voelt zich weggegooid. Controle of macht over een partner verliezen is niet alleen een narcistische krenking voor hen: wanneer hun partner hen verlaat voelen ze zich van binnen leeg – zelfs als ze van plan waren hun partner te vermoorden. De reden is dat ze de controle hebben verloren. Psychopaten moeten altijd de baas zijn.

Voor al deze situaties hebben we de Grijze Steen-methode.

Wat is het?

Dus hoe ontsnap je aan deze parasitaire bloedzuiger zonder zijn of haar wraakzuchtige woede uit te lokken? Grijze Steen is in de eerste plaats een manier om een ​​psychopaat, een stalker of een andere emotioneel onevenwichtige persoon te inspireren de interesse in jou te verliezen. Het verschilt van ‘geen contact’ doordat je niet openlijk probeert contact met deze emotionele vampiers te vermijden. In plaats daarvan laat je contact toe, maar geef je alleen saaie, eentonige reacties, zodat de parasiet ergens anders heen moet voor zijn aanbod van aandacht en drama. Wanneer contact met jou altijd saai en onbevredigend is voor de psychopaat, train je hem/haar om verveling te verwachten in plaats van aandacht. Psychopaten zijn verslaafd aan aandacht en drama en kunnen niet tegen verveling. Na verloop van tijd zal hij/zij een nieuwe persoon vinden om voor aandacht en drama te zorgen en zal de psychopaat zich steeds minder met jou willen bezighouden. Uiteindelijk glibberen deze slangen gewoon weg naar groenere weiden. Grijze Steen is een manier om de psychopaat te trainen om jou te zien als bron van saaiheid – je verveelt hem en hij/zij kan verveling niet uitstaan.

Waar is het voor?

De bedoeling van de Grijze Steen-methode is om de psychopaat ‘vanuit eigen wil’ uit je leven laten verdwijnen. Je zou kunnen zeggen dat Grijze Steen een manier is om het uit te maken met een psychopaat door een tactiek toe te passen: het zogenaamde ‘Jij doet niets verkeerd, het ligt aan mij’– excuus. In plaats van dat te zeggen, komt de psychopaat zelf door jouw houding tot die conclusie.

Een andere reden om de Grijze Steen-methode te gebruiken, is om te voorkomen dat je überhaupt een doelwit wordt. Als je merkt dat je in gezelschap bent van één of meerdere narcistische persoonlijkheden – misschien werk je met ze of zijn ze lid van je familie – is het belangrijk om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van hun wraak. Door Grijze Steen te gebruiken verdwijn je stil naar de achtergrond. Het is mogelijk dat ze zich niet eens herinneren je ooit ontmoet te hebben. Als je al onbedoeld hun aandacht hebt getrokken en ze zich op jou beginnen te concentreren, kun je Grijze Steen nog steeds gebruiken. Communiceer met saaiheid en oppervlakkigheid. Word de koningin van de nietszeggendheid. Beschrijf jouw saaie leven. Praat tot in detail over de meest alledaagse huishoudelijke taken die je die dag hebt verricht.

Als je een relatie met een psychopaat moet voortzetten, kan de Grijze Steen-methode je ook helpen. Ouders die gezamenlijk de voogdij delen met een psychopathische ex-, kunnen Grijze Steen gebruiken wanneer de ex-partner hun emoties probeert te triggeren. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen worden ingezet tijdens de manipulaties. Elke bedreiging voor het welzijn van de kinderen kan bij jou een overweldigende angst opwekken. Hier kan Grijze Steen selectief worden toegepast om de aandacht af te leiden van wat echt belangrijk voor je is. Toon in het algemeen geen emoties als antwoord op provocaties rondom de kinderen. De psychopaat zal verschillende tactieken inzetten om te testen welke bij jou een reactie oproepen. Met de selectieve Grijze Steen kies je ervoor om te reageren op de dingen die het meest onbelangrijk voor je zijn. Dit zal de aandacht van de psychopaat op die onderwerpen vestigen en niet op de kinderen. Onthoud dat de psychopaat niet beseft wat waardevol is. Hij/zij begrijpt niet wat belangrijk voor je is – tenzij jij dat laat zien. Selectieve Grijze Steen laat de psychopaat een ​​lokvogel zien. Als we onze kinderen moeten beschermen kunnen we een wijze les uit de natuur leren. Van vogels is bekend dat ze een gebroken vleugel veinzen wanneer er een roofdier in de buurt is. Ze faken een kwetsbaarheid om de aandacht van bijvoorbeeld de kat af te leiden van hun echte kwetsbaarheid: namelijk hun jongen. In dit voorbeeld laat de selectieve Grijze Steen-methode alle emoties over belangrijke dingen duidelijk naar de achtergrond verdwijnen, behalve de gespeelde emoties over onbelangrijke dingen die je wél aan het roofdier wilt laten zien.

Waarom het werkt:

Een psychopaat verveelt zich snel. Hij of zij heeft constante stimulatie nodig om verveling tegen te gaan. Het is niet het type verveling dat normale mensen ervaren. Het lijkt meer op een beklemmende leegheid of lusteloosheid. Aandacht, goedschiks of kwaadschiks is de remedie van een psychopaat tegen leegte. Voor die aandacht hebben ze een publiek of enkele slachtoffers nodig. Zodra het drama begint voelen ze zich weer compleet en levend. Ze voelen zich levend wanneer ze aan de touwtjes trekken die onze emoties oproepen. Of ze doen je pijn om een reactie te krijgen. Elke vorm van emotie is goed, zolang het een reactie is op hun acties.

Een psychopaat is verslaafd. Verslaafd aan controle. Die controle wordt verkregen door toegang te krijgen tot jouw emoties. De zieke kwelgeest is zich hier terdege van bewust en blijft dat voortdurend testen om er zeker van te zijn dat je nog steeds onder zijn/haar invloed staat. De psychopaat moet weten dat je nog steeds graag wil pleasen, hem/haar gelukkig wil maken en de woedeaanvallen wil vermijden. De manipulator moet ellende creëren zodat de kick van het manipuleren van jouw emoties ervaren kan worden. Zoals bij elke verslaving, is het opwindend voor de psychopaat wanneer dat aanbod van emotionele reacties (jouw verdriet, jouw wanhoop) geleverd wordt. Hoe vaker een beloning voor het provocerende gedrag ervaren wordt, hoe verslavender het wordt. Omgekeerd, als de beloning niet meer komt, heeft dat irritatie bij de psychopaat tot gevolg. Hij/zij ervaart beklemmende leegte en zal dit tegengaan door meer provocaties te creëren. Als je op koers blijft en geen emoties toont, zal de psychopaat uiteindelijk tot de conclusie komen dat zijn speeltje kapot is. Het piept niet meer als hij/zij erin knijpt! Hoogstwaarschijnlijk zal de psychopaat wegglibberen om een ​​nieuw speeltje te vinden.

Psychopaten voelen zich aangetrokken tot sprankelende, glanzende, aantrekkelijke en mooie dingen die snel bewegen en met felle lichten. Deze dingen geven opwinding en verlichten de altijd aanwezige leegte van de psychopaat. Jouw emotionele reacties zijn de favoriete voedingsbron, maar het is niet de enige drugs die nodig is voor de verslaving. De kwaadaardige entiteit is jaloers op alles wat mooi, glanzend en sprankelend is aan jou en wil alles afpakken wat jou bijzonder maakt. Je moet alles verbergen wat hij/zij zal opmerken en benijden. Als je er heel goed uitziet moet je dat in deze periode veranderen. Gebruik make-up om wallen onder je ogen te creëren. Als je met de psychopaat niet in gemeenschap van goederen bent getrouwd, zouden geld of bezittingen die hij/zij graag wil hebben, moeten verdwijnen. Als je een goede reputatie hebt, verwacht dan een lastercampagne. Zorg er daarom voor dat je niet in een chantabele positie kan worden gebracht. De reden dat de psychopaat alles van je wil afnemen is niet per se omdat hij/zij alles voor zichzelf wil. Het is omdat hij/zij het verdriet op je gezicht wil zien wanneer je alles kwijtraakt. Dat is de kick. Hij/zij wil die power trip. Door deze dingen preventief uit het zicht van de psychopaat te verwijderen en niet emotioneel te reageren op eventuele verliezen, train je de psychopaat in de overtuiging dat je de saaiste persoon op aarde bent. 

Oorsprong van de Grijze Steen-methode:

Persoonlijk verhaal van de auteur van dit stuk: (niet de beheerder van deze website)

In 2009 verliet ik mijn psychopathische partner na 25 jaar, maar ik begreep niet wat er mis was met hem. Ik zat verward in een sushi-bar toen een lange, atletische man zich voorstelde. Tot mijn eigen verbazing stortte ik instinctief mijn verhaal bij hem uit. Deze volslagen vreemde luisterde naar mijn verhaal en legde me vervolgens uit dat ik te maken had met een kwaadaardige narcist. Hij adviseerde me: ‘Wees saai.’ Hij vertelde me dat zijn ex-vriendin elke avond thuiskwam, begon te drinken en beledigend werd. Ze waren beide makelaar en verkeerden in dezelfde professionele kringen. Hij wist dat ze hem zou stalken als hij het uitmaakte en hij wilde geen laster en ellende riskeren die zijn reputatie zou kunnen schaden.

Zijn oplossing was om zó saai te zijn dat ze hem gewoon zou verlaten. Hij weigerde ‘s avonds en in het weekend uit te gaan. Hij gaf nergens een emotionele reactie op, geen interesse in wat dan ook, reageerde op alle vragen en opmerkingen zonder enige belangstelling. Toen ze vroeg of hij uit eten wilde gaan, antwoordde hij: ‘geen idee…’ Na een paar maanden verhuisde ze, zonder al te veel gedoe.

Waarom heet het Grijze steen Methode?

Ik koos de term ‘Grijze Steen Methode‘ omdat ik een houvast nodig had dat ik kon gebruiken wanneer ik mij in een emotioneel beladen situatie bevond. Je beoefent niet alleen de Grijze Steen-methode, je WORDT een Grijze Steen. Er zijn overal grijze rotsen en kiezels, maar je merkt ze nooit op. Geen van die kiezels trekt je aandacht. Je herinnert je geen enkele specifieke steen of tegel die je vandaag zag, omdat ze verdwijnen in het landschap. Dat is het soort saai dat je wilt gebruiken ter inspiratie wanneer je te maken hebt met een psychopaat. Je saaie personage zal je camoufleren en de psychopaat zal niet eens merken dat je er bent. De vreemdeling in de sushibar toonde veel inzicht toen hij me adviseerde ‘saai te zijn’. Hij raakte de kern van de motivatie van de psychopaat: vermijding van leegte, saaiheid en gebrek aan stimulatie.

In de natuur zijn er veel planten en wezens die ons laten zien hoe we kunnen overleven in een wereld van roofdieren. Vogels veinzen verwonding om hun jongen te beschermen en muizen blijven voor ‘dood liggen’ totdat de kat z’n interesse verliest. Beide tactieken kunnen nuttig zijn en indien van toepassing kunnen ze worden gebruikt. Toch is het moeilijk om elke beweging die een psychopaat zal maken in te calculeren om zo elke keer de beste manier van handelen te bepalen. In plaats van de psychopaat te confronteren gebruik je de Grijze Steen-methode. De eenvoudige, bescheiden grijze kiezel heeft alle wijsheid die het nodig heeft om niet opgemerkt te worden, hij is sáááái.

Wil je graag oefenen met de Grijze Steen-methode, dan kun je altijd een afspraak maken in de praktijk.

Lees ook de blog: ‘Hoe bescherm ik mijn kinderen’

Lees ook de blog: ‘Hoe bescherm ik mijzelf’

Bron: Skylar, vertaling: Natasja Paskas.

admin

Ik ben geregistreerd klinisch natuurgeneeskundige, klassiek homeopaat, voedingsdeskundige en fyto-therapeut en zie dagelijks hoe mensen vastlopen in hun lichamelijke en psychische gezondheid. Doordat ik zoveel cliënten heb geholpen op weg naar gezondheid, kan ik concluderen dat er een grote diversiteit en complexiteit aan klachten bestaan, maar dat de oplossingen vaak niet zo complex hoeven te zijn. Het belangrijkste tijdens het behandelproces is het gedegen onderzoek naar de oorzaak van de verstoring in jouw systeem. Waar ligt het probleem? Waar ligt het conflict? Ik kom samen met jou tot de kern van de problematiek en van daaruit tot een doordacht en doeltreffend behandelplan, zodat je weer verder kunt. Het succes van het behandelplan ligt voor een groot deel aan jouw eigen inzet en commitment.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Magda Lesage schreef:

    Ik heb een zeer eerbiedig en dankbaar gevoel gekregen. Die wijsheid had ik nodig. Wat ik mocht lezen is voor mij een richtlijn geworden want ik ben het slachtoffer van een kwaadaardige psychopathische stiefdochter die alle bezittingen van haar vader gestolen heeft. en de diefstallen blijft ontkennen. Zij heeft zogezegd alles van haar vader gekregen omdat hij enkel van zijn dochter hield. In werkelijkheid durfde ze niets aan haar vader vragen omdat ze het toch niet kon krijgen omdat haar vader de schoonzoon niet kon uitstaan.

  2. admin schreef:

    Beste Magda,

    Goed om te horen dat deze blog heeft bijgedragen en een richtlijn is geweest. Ik hoop voor jou dat je inmiddels uit deze nare situatie bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *