Therapie

Psychologische hulp

Mensen kunnen stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en angsten ervaren naar aanleiding van emotionele mishandeling of emotionele verwaarlozing.

Deze negatieve ervaringen kunnen een impact veroorzaken op je psychische en lichamelijke weerstand. Het is volkomen normaal dat je je dan een periode niet fit, stabiel of opgewekt voelt, maar bijvoorbeeld verdrietig, ongelukkig, geïrriteerd of ontmoedigd. Het verschilt per persoon hoeveel tijd er nodig is om te herstellen van mishandeling, verwaarlozing of een zeer stressvolle periode.

Is de onrustige, angstige, verdrietige of boze stemming langdurig? Of pieker je veel en word je ernstig belemmerd in het dagelijkse functioneren? Dan is het wellicht goed om hierin ondersteuning te krijgen. Niet iedereen voelt zich voldoende gesteund door de omgeving. Gesprekstherapie kan je ondersteunen in het helingsproces van bijvoorbeeld een verlieservaring of traumatische gebeurtenis. Begeleiding heeft vaak pas resultaat als je je werkelijk gehoord en begrepen voelt.

Reflectie

Door middel van gesprekken tussen ons wordt het probleem helder gemaakt. Het doel is om je te begeleiden en te ondersteunen in je leefsituatie en om de problemen aan te pakken. Je vindt zo de moed weer terug om vanuit eigen verantwoordelijkheid keuzes te durven en te kunnen maken. Zinvolle reflectie op jouw functioneren geeft inzichten waarmee je verder kunt.

Specialismen

Trauma-healing neemt een grote plaats in en dit kan bestaan uit:
◦ Herzien en hernemen van de eigen macht/kracht.
◦ De vecht/vlucht/bevries-respons doorbreken, in het hier en nu leven, dissociatie-oefeningen.
◦ Basisvertrouwen herstellen, toekomstperspectieven herdefiniëren, opnieuw vertrouwensverbindingen leren aangaan.

Breed spectrum

Orthomoleculaire therapie en homeopathie kunnen een gebrek aan mentale energie ondersteunen of bijdragen aan bewustzijnsvergroting, zodat je kunt werken aan psychisch herstel. Uit onderzoek blijkt dat ademhalingsoefeningen, visualisaties, Mindfulness en EFT zeer effectief zijn bij emotionele instabiliteit. Ik werk samen met een netwerk van therapeuten. Je kunt eventueel doorgestuurd worden naar een behandelaar die aansluit op jouw specifieke behoefte.

Heb je energierovende personen in je omgeving of lijkt een situatie muurvast te zitten? Er zijn strategieën om hiermee om te gaan, zodat je weer in je kracht komt te staan. De kern van je probleem aanpakken is cruciaal, kost enige tijdsinvestering, maar is een waardevolle ervaring. Ik heb mij gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die slachtoffer zijn (geweest) van emotionele mishandeling.

Daarnaast kan ik indien gewenst een behandelplan op maat maken, op natuurgeneeskundige basis voor psychische en lichamelijke klachten, die veroorzaakt zijn door chronische stress.

Wil je meer weten? Dan kun je hier een vraag stellen of een afspraak maken voor een eerste gesprek.