Therapie

Psychologische hulp

Mensen kunnen stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en angsten ervaren naar aanleiding van emotionele mishandeling of emotionele verwaarlozing.

Deze negatieve ervaringen kunnen een impact veroorzaken op je psychische en lichamelijke weerstand. Het is volkomen normaal dat je je dan een periode niet fit, stabiel of opgewekt voelt, maar bijvoorbeeld verdrietig, ongelukkig, geïrriteerd of ontmoedigd. Het verschilt per persoon hoeveel tijd er nodig is om te herstellen van mishandeling, verwaarlozing of een zeer stressvolle periode.

Is de apathische, onrustige, angstige, verdrietige of boze stemming langdurig? Of pieker je veel en word je ernstig belemmerd in het dagelijkse functioneren? Dan is het wellicht goed om hierin ondersteuning te krijgen. Niet iedereen voelt zich voldoende gesteund door de omgeving. Gesprekstherapie kan je ondersteunen in het helingsproces van bijvoorbeeld een verlieservaring of traumatische gebeurtenis. Begeleiding heeft vaak pas resultaat als je je werkelijk gehoord en begrepen voelt.

Reflectie

Door middel van gesprekken tussen ons wordt het probleem helder gemaakt. Het doel is om je te begeleiden en te ondersteunen in je leefsituatie en om de problemen aan te pakken. De regie weer in eigen handen en meer geluk in het leven, dat is waar we naar streven. Zinvolle reflectie op jouw functioneren geeft inzichten waarmee je verder kunt.

Specialismen

Trauma-healing neemt een grote plaats in en dit kan bestaan uit:

◦ opnieuw vertrouwensverbindingen leren aangaan
◦ basisvertrouwen herstellen.
◦ herzien en hernemen van de eigen macht/kracht
◦ automatische denk- en reactiepatronen doorbreken
◦ in het hier en nu leven (d.m.v. dissociatie-oefeningen)
◦ toekomstperspectieven herdefiniëren

Breed spectrum in deze praktijk

Homeopathie kan een gebrek aan mentale energie ondersteunen of bijdragen aan bewustzijnsvergroting, zodat je kunt werken aan psychisch herstel. Uit onderzoek blijkt dat ook ademhalingsoefeningen, visualisaties en EFT zeer effectief zijn bij emotionele instabiliteit. Rebalancing, een vorm van lichaamsgerichte therapie is ook een mogelijkheid in deze praktijk. Ik werk samen met een netwerk van therapeuten. Je kunt eventueel doorgestuurd worden naar een behandelaar die aansluit op jouw specifieke behoefte.

Heb je energierovende personen in je omgeving of lijkt een situatie muurvast te zitten? Er zijn strategieën om hiermee om te gaan, zodat je weer in je kracht komt te staan. De kern van je probleem aanpakken is cruciaal, kost enige tijdsinvestering, maar is een waardevolle ervaring.

Ik werk met kortdurende trajecten, meestal 3 tot 10 sessies lang, eventueel aangevuld met mindfulnesstraining of weerbaarheidstraining. Daarnaast kan ik een behandelplan op maat maken, op holistische basis waarbij ik werk met o.a fytotherapie (kruiden), supplementen, natuurgeneeskundige technieken en acupunctuur.

Tijdens de begeleiding kan er bij jou intern van alles overhoop gehaald worden. Je kunt daarom enkele typische verschijnselen tijdens de therapie ervaren, zoals: emotionele buien, negatieve en boze gevoelens, weerstand, sombere en neerslachtige gevoelens of rouw. Deze gevoelens hoef je niet weg te wuiven of te ontkennen, ze horen bij het proces.

Als je in therapie bent, kan het zijn dat je in een situatie terecht komt waarin je buiten de afspraken om contact met mij wilt. Als je dan mijn antwoordapparaat inspreekt, bel ik je zo spoedig mogelijk terug, ook in de avonden. In acute situaties waarin je mij niet kunt bereiken, kun je het beste contact opnemen met de huisartsendienst of met de Spoedeisende Psychiatrie in jouw woonplaats (voor Amsterdam: 020 – 5235433) . Tijdens langer durende afwezigheid kun je contact opnemen met een collega, wiens telefoonnummer ik je dan geef.

Wil je meer weten? Dan kun je hier een vraag stellen of een afspraak maken voor een eerste gesprek.